Installatie van certificaat voor verbinding met de web-console

Gewijzigd op Mon, 25 Sep 2023 om 09:52 AM

Indien je vanuit de browser een verbinding wil maken met de console om het beeldscherm van een virtuele machine te zien, dan krijg je vermoedelijk een melding dat het certificaat niet vertrouwd wordt.

Het certificaat vertrouwen is een optie die ook getoond wordt met een melding in de browser, maar niet echt duurzaam, omdat dat certificaat per server verschilt en je dat dus geregeld opnieuw zal moeten doen.

Daarom kan je het CA-certificaat installeren.

Installatie op Windows

Download daarom het CA-voor-VMCA.crt bestand dat aan dit artikel hangt, en installeer het certificaat met volgende stappen:

afbeelding

Kies zelf het certificaatarchief waar je deze CA wil aan toevoegen: "vertrouwde basiscertificeringsinstanties"

afbeelding

Bevestig dat je wel degelijk dit certificaat wenst te installeren:

afbeelding

Installatie voor Mac en Linux

[in het download.zip bestand vind je de nodige bestanden om de CA installeren op andere platformen, maar momenteel zijn er nog geen screenshots beschikbaar. Bezorg je ze ons?]