Aangeboden diensten voor projecten

Gewijzigd op Mon, 07 Oct 2019 om 08:43 AM

Voor het vak project, POP of persoonlijke educatieve projecten kunnen enkele diensten aangevraagd worden. Dit omvat:

• Webspace (PHP) met MySQL databanken,
  • Webspace (.Net) met MSSQL databanken
  • Een GIT-repository,
  • Een virtuele setup van vier virtuele machines waar je samen kan aan werken, ook van thuis.

Aanvraag van diensten voor Projecten

De aanvraag gebeurt anders dan bij persoonlijke diensten. Indien je van projectdiensten gebruik wil maken dien je een ticket aan te maken op deze helpdesk, formuleer duidelijk wat je wil.

In dit ticket zet je:

• De drie of vier accounts van de deelnemende studenten (vb Jan.Smit)
  • De gewenste projectnaam
  • De naam van de begeleidende docent
  • Vermeld ook of je graag GIT en/of de virtuele machines wenst te gebruiken.

Gebruik van webspace voor projecten

Het gebruik van de projectwebspace is identiek aan het gebruik van een gewone webspace. Enige verschil is dat de account met meerdere personen (= de projectleden + de begeleidende docent) gedeeld wordt.

Gebruik van Versioning (GIT) voor projecten

De aangemaakte GIT repository zal bij elk lid van het project beschikbaar komen te staan op de GIT server. De student die het project aanmaakt, voegt de andere projectleden toe en wijst de nodige rechten toe.

Gebruik van Virtuele Machines voor projecten

Maak een ticket aan op deze helpdesk om een virtuele machine voor projecten aan te vragen