Aangeboden diensten

Gewijzigd op Fri, 17 Sep 2021 om 11:35 AM

Alle studenten Professionele Bachelor ICT kunnen voor persoonlijk gebruik gebruik maken van enkele van onze diensten.
Het gebruik van deze aangeboden diensten is onderhevig aan enkele gebruiksvoorwaarden.

Webspaces

We ondersteunen PHP en ASP.NET, op twee afzonderlijke hostingplatformen.

• PHP
    We voorzien webservers gebaseerd op Plesk. Elke student kan hierop z'n eigen website voornaamachternaam.ikdoeict.be verkrijgen. Deze komen standaard met PHP ondersteuning.

Aanvragen: standaard bij het begin van het academiejaar of door een ticket aan te maken op http://support.ikdoeict.be/.

• ASP.NET
    Voor ASP.NET (en ASP.Net core) is een Plesk omgeving opgezet. Elke student kan hierop zijn eigen website voornaamachternaam.ikdoeict.net verkrijgen. Meer informatie vind je op deze kennisbank

Aanvragen:  via https://dotnetmgmt.ikdoeict.be/ kan je je .Net hosting (inclusief MSSQL databank indien gewenst) activeren.

Databanken

• MySQL
    Op de PHP Webservers is er MySQL ondersteuning voorzien. Gebruik deze indien je een MySQL databank nodig hebt.

Aanvragen: Gebruik hiervoor jouw PHP webspace (zie hierboven).

• Microsoft SQL server
    Microsoft SQL Server ondersteuning bieden we aan als onderdeel in de Plesk omgeving.

Aanvragen: via https://dotnetmgmt.ikdoeict.be/ kan je je .Net hosting activeren.

Versioning

Virtualisatie