Je account activeren voor de ikdoeict GIT-service

Gewijzigd op Fri, 17 Sep 2021 om 10:38 AM

Zodra je ingeschreven bent aan onze opleiding wordt er voor jou automatisch een account aangemaakt waarmee je toegang krijgt tot de GIT-service van onze opleiding (die extern gehost wordt).

Vooraleer je die service kan gebruiken, zal je eerst je account moeten activeren.

Dat doe je met volgende stappen:

1. Surf naar https://gitlab.com/users/password/new.
  2. Geef daar je Odisee-mailadres (eindigend op 'odisee.be') en klik op 'Reset'.
  3. Je zal dan op je schoolaccount een mail krijgen vanwege 'gitlab.com' met daarin een 'reset password' link.
  4. Als je die link volgt, kan je een persoonlijk paswoord instellen.

Als je account geactiveerd is, kan je dan inloggen bij https://gitlab.com/ikdoeict

Lees vervolgens best nog een keer de uitleg over het gebruik van GIT.

Opmerking:

Als je toevallig al een gitlab-account had op basis van je odisee mailaccount vooraleer er door ons automatisch zo'n account aangemaakt werd, moet je de voorgaande procedure niet doorlopen.
In dat geval zal bij je eerstvolgende inlogpoging bij gitlab.com gevraagd worden om je bestaande account te koppelen aan de schoolaccount.