SOLUTION: Ik kan niet surfen via de VPN

Gewijzigd op Mon, 03 Dec 2018 om 01:37 PM

Internetverkeer via VPN

Internetverkeer wordt door onze firewall niet toegelaten als je binnenkomt via de VPN. Dit om te vermijden dat we al jullie internetverkeer moeten verwerken. Moesten we dit wel toelaten, zou dit toch een pak trager gaan dan via de normale weg.

Gelukkig kan je zelf wel instellen dat jouw internetverkeer niet via de VPN moet gaan om daar toch geblokkeerd te worden. Hieronder de stappen hoe je dit instelt:

Windows:

1. Ga naar het "network and sharing center"
  2. Bij de adapter settings open je de eigenschappen van jouw VPN
  3. Op de tab networking selecteer je "Internet Protocol Version 4" en klik je op properties
  4. In het volgend venster kies je voor "Advanced"
  5. Vink de optie "Use default gateway on remote network" uit.

OPGELET: In windows 10 werkt dit niet via de grafische weg. Je kan hetzelfde bereiken door (als administrator) onderstaande powershell commando's uit te voeren:

Get-VpnConnection

Set-VpnConnection -Name "<vul hier de naam van je VPN-verbinding in>" -SplitTunneling $True

Linux:

Deze stappen werden getest op Ubuntu 18.04.

1. Ga naar de eigenschappen van je VPN-verbinding, tabblad IPv4

2. Vink "Use this connection only for resources on its network" aan.

MAC OS X