GIT (ssh) connection timeout

Gewijzigd op Wed, 22 Sep 2021 om 09:00 PM

Als je op het schoolnetwek problemen ondervindt om over SSH te werken met de gitlab.com server ('Connection timeout') , kan het volgende helpen:

• Ga naar de .ssh directory onder je gebruiker (bv. 'C:\Users\piet.pienter\.ssh')
  • Maak daar een configuratiebestand met als naam 'config' (zonder extensie).
  • Zet in dat configuratiebestand volgende inhoud:
Host gitlab.com
Hostname altssh.gitlab.com
User git
Port 443
PreferredAuthentications publickey
IdentityFile ~/.ssh/id_ed25519
  • Mogelijk moet je in de laatste regel 'id_ed25519' vervangen door 'id_rsa' (afhankelijk van welk type keypair je aangemaakt hebt)

• Voer daarna aan de command line volgend command uit:   'ssh -t gitlab.com'.
    Mogelijk moet je hier opgeven dat je de remote server (gitlab.com) vertrouwt.