Webspaces: publiceren van een .NET Web Application

Gewijzigd op Wed, 21 Apr 2021 om 10:54 AM

Publiceren op jouw webspace via SFTP

Via een beveiligde FTP verbinding (FTPS) is het mogelijk jouw MVC/ASPX project kant-en-klaar te publiceren op jouw webspace. Bij voorkeur maak je gebruik van FileZilla

Server:  ftps://mijnaccount.ikdoeict.net

Protocol: FTP

encryption: require explicit FTP over TLS

Username & paswoord: in te stellen via https://dotnetpanel.ikdoeict.be

!! opgelet: zorg ervoor dat je VPN connectie hiervoor actief is !!

Publiceren op jouw webspace via Visual Studio

Zowel via het "Build" menu alsook snelmenu (rechtermuisknop) op het project, kan je publiceren vanuit Visual Studio. Er opent een wizard waarin je 4 stappen dient te doorlopen, die ook automatisch kunnen ingevuld worden door het downloaden van een "publish profile" via Plesk.

1. Publish profile

Onder "websites & domains" download je het Web Deploy Publish Settings bestand (.publishsettings). Importeren doe je via de Publish kiezer > Import profile.

2. Visual studio FTP Connection

Connectie gegevens: zie hierboven (Publiceren op jouw webspace via SFTP)

Site path: voornaamachternaam.ikdoeict.net.

Destination URL: URL die je wenst te openen na upload (eigen web applicatie)

3. Settings

Configuration: Release

4. Preview

Klik op "Publish" en een nieuwe build zal starten, gevolgd door een bestandsoverdracht via FTPS.

Opm. Wanneer deze settings eenmalig ingevoerd zijn voor een project kan je ook per bestand uploaden. Rechtermuisknop -> publish volstaat.

5. Firewall

Vanaf Visual Studio versie 14.0 is het noodzakelijk een 'outbound rule' toe te voegen aan je Windows/Mac firewall.

- Kies als type voor nieuwe uitgaande regel: 'Program'
- Voor Visual studio 2014 is het dit path: %ProgramFiles% (x86)\Microsoft Visual Studio 14.0\Common7\IDE\devenv.exe