Aanmaken van een databank

In Plesk is dit mogelijk via het beheerderspaneel. Onder de tab 'Databases' kan je zowel een nieuwe databank als ook gebruiker toevoegen.

!! Belangrijk: vergeet niet om de aangemaakte MS SQL user te koppelen aan de aangemaakte MS SQL databank !

Beheren van de databank

Het beheer van je databank kan je doen via SQL server Management studio. Let wel, verbinden lukt zonder meer binnen het netwerk van onze hogeschool, maar van thuis uit zal je uw VPN (vpn.odisee.be) moeten gebruiken. Dit is om maximale beveiliging te garanderen.

Verbinden intern (school) doe je naar: mssql.ikdoeict.net
Verbinden extern (thuis) doe je naar: 10.129.28.184\MSSQLSERVER2016

Aanmelden gebeurt aan de hand van SQL authentication, oftewel de gebruiker die je zelf aanmaakte.

Connectie via Visual Studio