HOWTO: Configuratie Draadloos Netwerk

Gewijzigd op Thu, 25 Mar 2021 om 09:04 AM

Het draadloos netwerk ('campusroam') vereist een actieve account op school. Je zal namelijk je Odisee gebruikersnaam en wachtwoord moeten opgeven om aan te melden.

Het draadloze netwerk gebruikt volgende parameters:

• De beveiliging is WPA2-enterprise/TKIP
  • Er wordt gebruik gemaakt van Dot1x authenticatie op basis van een certificaat
  • Je Odisee-gebruikersnaam en wachtwoord zullen gevraagd worden.
  • 802.11b, g en ac worden ondersteund: nagenoeg alle moderne laptops ondersteunen dit.

Toegang via Windows

Om de toegang tot het draadloze netwerk te configureren in Windows hoef je enkel jouw Odisee-gebruikersnaam en wachtwoord in te geven. De rest gebeurt automatisch.

Toegang via Mac OS X/iOS

• Selecteer Odisee uit de lijst van beschikbare netwerken.
  • Aanvaard het certificaat.
  • Vul je Odisee Account Gegevens in.
  • Het werkt.

Toegang via Linux (getest op Ubuntu)

• Selecteer Odisee uit de lijst van beschikbare netwerken.
  • Security: WPA & WPA2 Enterprise
  • Authentication: Protected EAP (PEAP)
  • PEAP version: Version 0
  • Inner Authentication: MSCHAPv2
  • Vul je Odisee Account Gegevens in bij Username en Password